Svamprisotto med citron och persilja marinerade kantareller

Alltså detta måsta vara bland de godare risotton jag ätit. Sökte runt på lite risotto recept igår för att hitta något gott som jag ville laga och fann då detta (tror att orginal receptet är Jamie Oliver's men har gjort några mindre förändringar själv.) Receptet här nedan räcker för två personer.
8dl kycklingbuljong, en handfull torkad svamp (gärna karljohan), olivolja, 1 scharlottenlök, 200g risottoris, 0,8dl vitt vin, 3 stora nävar kantareller, färsk persilja, 1/2 citron, 15g smör, 2nävar riven permesanost+extra till servering, salt och peppar efter smak // Hetta upp buljongen i en kastrull och håll den sjudande. Lägg den torkade svampen i en skål och slå över lite buljong (precis så att det täcker) När svampen har mjuknat, fiska upp och hacka den. // Finhacka löken och hetta upp en stekpanna med olivolja och tillsätt den finhackade löken. Stek försiktigt utan att löken får färg (men den ska bli mjuk), höj sedan värmen och tillsätt riset. Rör om. Rör ner vinet och fortsätt att röra tills vinet kokat in i riset. Sila ner blötläggningsvätskan i pannan och tillsätt den hackade svampen. en nypa salt och en del av buljongen. Vrid ner värmen och fortsätt att tillsätta buljong vartefter (rör hela tiden!) Fortsätt tills att riset fått tuggmotstånd. // Hetta upp en torr stekpanna och stek kantarellerna tills de är mjuka, häll över en liten skvätt olivolja och lite salt under stekningen. Lägg kantarellerna i en skål och tillsätt persilja, en nypa salt och saften från citronen. Blanda ihop med händerna. // Ta bort risotton från plattan och tillsätt permesanen och smöret, Smaka av med salt och peppar. Servera och toppa med de stekta kantarellerna och lite extra permesan.
Madeliene

sv: jodå det är fint! <3