Svamppasta med saffran och tryffelolja

Nu ska ni få recept på den goda svamppastan jag gjorde här om veckan. Kanske något ni kan laga ikväll? Receptet räcker till två personer.
 
150g parpardelle (eller någon annan pasta innehållande ägg.), 8-10 champinjoner (kantareller blir godare men det fanns inga när jag skulle handla.), smör, 1krm saffran, 1/2 svampbuljong, 1/2dl vitt vin, 1,5dl crème fraiche, 1 vitlöksklyfta, 1 schalottenlök  1dl parmesan, salt och peppar efter smak, eventuellt tryffelolja // Sätt på pasta vatten. Hacka schalottenlöken och vitlöken och skiva upp champinjonerna och stek i rikligt med smör. När allt blivit mjukt och de mesta av vätskan har kokat bort häll på vin, saffran och svampbuljongtärningen och rör om. Koka pastan efter anvisad tid. Tillsätt crème fraiche och parmesanen. Smaka av med salt och peppar. Rör ihop det med pastan och lägg upp på en tallrik. Toppa eventuellt med lite tryffelolja om du har och kanske lite extra parmesan. Njut!
a n n i k a

Gott!

JUNITJEJ

Så gott det ser ut!