En lyxig frukost

Surdegsmacka med bladspenat, pocherat ägg och parmesan, blåbärs- och hallonsmoothie med kardemumma och en kopp grön mango te blev det till frukost imorse.
Surdegsmacka med bladspenat, pocherat ägg och parmesan:
 
Du behöver:
2 ägg
1l vatten
1,5tsk ättika eller vitvinsvinäger
1/2tsk salt
Smör
1 skiva surdegsbröd
2 nävar bladspenat
flingsalt
peppar
1 klyfta citron
parmesanost
 
Gör så här:
1. Häll upp vattnet, ättikan och 1/2tsk salt i en kastrull.
2. Knäck ner ett ägg i en mugg och när vattnet börjar sjuda så häller du försiktigt ner ägget. Obs, vattnet ska inte börja koka och gör ett ägg i taget. Låt ägget ligga i det sjudande vattnet i två minuter. Sedan håvar du upp ägget med en hålslev och lägger på en tallrik med lite hushållspapper.
3. Skär upp en skiva surdegsbröd och smält smör i en stekpanna. Smula ner lite flingsalt och citronsaft och stek mackan och bladspenaten i det.
4. När mackan fått en fin yta kan du lägga över den på en tallrik och lägga över bladspenaten på. Spara det som blivit över från smöret och citronsaften i stekpannan!
5. Lägg på äggen på mackan, peppra och häll över de överblivna från smöret och citronen i stekpannan. Strö slutligen över lite parmesan och njut sedan av en megagod lyxig macka.
Blåbärs- och hallonsmoothie med kardemumma:
 
Du behöver:
1dl blåbär
2dl hallon
1/2 stor banan eller 1 liten
2tsk kardemumma
1,5dl kokosmjölk
ev. lite honung
 
Gör så här:
1. Ta fram bären och låt de tina en aning.
2. Mixa bananen med kokosmjölken och kardemumman så att det blir slätt.
3. Tillsätt bären och eventuellt lite honung om du vill ha en lite sötare smak. Häll upp i ett glas.
Hemma Hos Felicia

wow, herregud vad gott det ser ut!! :)

a n n i k a

Mumsigt :D

Sandra Steinick Gustafsson

mums ser mycket gott ut!

emeliesandelia.se

Oj så gott!! :D