Hemgjord granola med kokos, torkade bär, äpple och vanilj

Gjorde en egen granola i veckan som blev riktigt god! Därför tänkte jag dela med mig av receptet till er nu.
Ingredienser:
1dl riven kokos
4dl gryn
1dl hasselnötter
1dl torkade bär (jag använde gula russin och tranbär, 50/50)
1/2dl linfrön
1/2dl honung
1/2tsk vaniljpulver
2/3dl (smält) kokosolja
1 äpple
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Hacka hasselnötterna och häll alla torra ingredienser i en skål. Grovhacka bären och häll ner dem med.
3. Smält kokosoljan och häll ner den och honung i granola mixen. 
4. Kärna ur äpplet och skala det. Mixa det till en puré och sila det genom en finhålig sil. Jag fick ungefär 1/2dl vätska. Blanda ihop med resten av ingredienserna.
5. Bred ut granolan över en plåt med bakplåtspapper. Stoppa in i ugnen i 15-20minuter, efter halva tiden tar du ut plåten och rör om så att det blir jämt gräddat.
6. Låt granolan svalna på plåten och häll sedan över det i en burk. Sen är det bara att ha på yoghurten nästa frukost.
Amanda Jona [SPONTAN]

Mums!

Gabriella

Så gott!!