Vegansk kikärtsgryta med yoghurtsås

Nu ska ni få recept på en god vegansk kikärtsgryta jag laga! Yoghurtsåsen är inte vegansk men är lätt att göra genom att byta ut mot exempelvis någon soya- eller havrebaserad yoghurt och byta ut honungen mot lönnsirap (men då får en vara försiktigare med mängden en har i.)
Hacka 2/3 röd chili, 3 vitlöksklyftor och 2msk färsk ingefära och fräs i olja i en kastrull. (Ha mer chili och vitlök om du gillar stark mat för det blev inte så starkt som jag trodde det skulle bli.)
När du låtit det fräsa ihop ett tag kan du hälla ner 3 hackade tomater och ett paket kikärtor och låta det puttra ett tag.
Tillsätt därefter en burk kokosmjölk, två tärningar grönsaksbuljong och en påse bladspenat (65g)
Pressa ner 1/2 lime och krydda med 4tsk spiskummin, 1tsk gurkmeja och salt och peppar. 
Medan grytan står och gottar ihop sig kan du röra ihop yoghurtsåsen. Blanda 400g turkisk yoghurt med 1/2 lime, 2msk honung, 1msk torkad mynta (eller färsk om du har tillgång till det), salta och peppra lite.
Servera med exempelvis ris. Receptet räcker för 4-5personer.